+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Varför blir det som det blir i livet och i företagandet? Ibland är det stora omvälvande händelser som gör att vi väljer en ny inriktning. Men ibland ”bara händer” saker. Det är omständigheter som leder fram till ett vägskäl i livet. Men nästan alltid finns där ett ”tryggare” mer självklart val. Och sedan finns ju den andra möjligheten. Den riktningen mot det okända. Den är lite mindre upptrampad och ligger mer i skugga. Kanske med skuggor som kan dölja både gott och ont. Oavsett anledning så hamnar vi alla vid dessa olika vägskäl i livet. Tidpunkter då vi måste välja eftersom vi inte längre kan fortsätta i full fart framåt.

Alla dessa idéer som ligger obearbetade och bara väntar

Kanske är den pandemi som vi befinner oss mitt i en sådan möjlighet till ett vägval. Eller i alla fall en möjlighet att fundera över om vi ska fortsätta rakt fram eller om ska våga oss på den lite mer okända rutten. Den där stigen in i en förtrollad skog av möjligheter och okända djup.

Vi har alla ljusa idéer som vi inte hinner följa upp hela vägen i vardagen. Nu kanske chansen är här att göra nytt, annorlunda och bättre!

Det är inte alltid självklart att hinna stanna upp och tänka på våra vardagsbeslut. Vi blåser förbi de små avtagsvägarna i full stress med fullt utvecklat tunnelseende. Men nu helt plötsligt när så många villkor förändrats kanske det är en chans. Många av oss företagare befinner oss i ett vägval i livet. Ska jag betrakta all förändring just nu som ett irriterande vägarbete på min egen autobahn? Sitta här overksam och bara vänta? Kan jag räkna med att så snart vägarbetet är klart så kan jag pressa ner gasen i botten och köra vidare precis som förut? Eller kanske jag ska ta chansen att använda den ”förlorade tiden” till att göra något nytt. Ta den slingriga lilla vägen som jag är nyfiken på men aldrig tyckt mig ha tid att ge mig in på? Lära något nytt? Skaffa nya erfarenheter?

Ta chansen och skaffa experthjälp!

Jag är tämligen säker på att det är fler entreprenörer är jag själv i min bekantskapskrets – företagare, och blivande företagare – som har massor med idéer som de aldrig riktigt hunnit bearbeta. Eller som har behov av att affärsutveckla sig själv och sitt företagande. Nu har vi chansen.

I Jämtland kan du få hjälp med upp till fem timmar med bland annat affärsutveckling, marknadsföring eller organisationsfrågor som skulle utveckla företagandet. Det finns ett begränsat antal timmar som din kommun kan bevilja som stöd till företagare inom ”Timbanken”. https://www.timbanken.se/jh/ Här kan du få hjälp med upp till 5 gratis resurstimmar som ger dig en flygande start när allting kommer igång igen.

Affärsplanen – ett framgångsverktyg

En affärsplan är grunden för en lönsam affärsverksamhet. Oavsett om du säljer tändstickor eller tanks

Kanske vet du redan vad du behöver hjälp med. Kanske behöver du bara en bra samtalspartner. Jag är en av konsulterna, och jag hjälper till med tex affärsplanen som du kanske inte kommit igång med. Men det finns många andra konsulter också med andra erfarenheter och kompetenser som kanske passar ditt behov ännu bättre. Passa på och prata med din näringlivsutvecklare. Och gör det NU!!! Antalet timmar är begränsade.

Men kanske du känner att du vill jobba med din affärsplan men inte är riktigt redo att ta hjälp av en konsult ännu då kan du gå in här: https://msimonsson.se/affarsplan-eller-framtidsplan-behovs-det/

Där finner du lite tips kring tänkandet med din egen framtidsplan. För även om du väljer den okända vägen kan det vara bra att ha funderat åt vilket håll den ser ut att bära. Och vart du skulle vilja ta dig.

Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det.

Nalle Puh – klok som alltid

Se den här tiden som din möjlighet att stanna upp och fundera över vilken väg som är din väg framåt.  Våga ta dig tiden att ta den mindre, okända Ibland är din egen tid den bästa investeringen du kan göra i din egen och ditt företags framtid!

Är du intresserad av att utveckla ditt företag eller sig själv som företagare?  Kontakta mig gärna eller läs mig blogg där du hittar en mängd tips! https://msimonsson.se/blogg/