+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

FÖRHANDLINGSTEKNIK

ALLA KAN BLI
BRA FÖRHANDLARE

Förhandlingsteknik är mycket mer än bara köpa och sälja. Vi förhandlar hela tiden. I smått och stort. Oavsett om vi köper, säljer, löneförhandlar och hamnar i mindre eller större konflikter. Framgång eller förlust beror helt på din självkänsla och kunskap om förhandlingsprocessen. Efter min kurs kommer du att se en tydlig förbättring i båda dessa avgörande faktorer!

Förhandla Framgång® är ett koncept där du lär dig förhandlingsprocessens olika steg. Från etiska ställningstaganden, strategi, taktik till förmågan att se och tolka olika mänskliga beteenden. Förhandlingsprocessen är likadan oavsett om du säljer, köper, diskuterar din lön eller försöker hålla fred med ditt tonårsbarn. Resultatet avgörs dock ofta av andra faktorer. Stress, irritation, tidigare historia och känslan av rättvisa är känslor som tar över. De har du med dig långt innan ni ers har satt er ned och börjat resonera! Däremot är resultatet olika beroende på om du är trygg i din förhandlarförmåga eller inte. En förhandling avgörs i ditt huvud. Inte vid förhandlingsbordet!

”En förhandling avgörs ofta innan du ens börjat resonera!”

I mina kurser kommer du att lära teori och praktik. På så sätt bygger du både självkänsla och kompetens i förhandlingsprocessen. Du blir en skicklig förhandlare privat och i arbetet!

Vill du bli en bättre förhandlare? Kontakta mig så ska jag berätta hur enkelt det faktiskt är! 

Teknik, taktik
eller fulspel?

I en förhandling finns olika metoder, taktiker och mottaktiker. När du förstår processen stärks din självkänsla. Därmed ökar din förmåga att förhandla mer målmedvetet. 

”För varje taktik du möter finns en effektiv mottaktik!”

Ibland kan det hända att du går du från en förhandling missnöjd med dig själv.  I värsta fall går du därifrån och frågar dig om du blev ”lurad”. Det är illa eftersom det riskerar att påverka din självkänsla negativt. Alla dessa negativa tankar ökar på din osäkerhet inför nästa förhandling. Vanligtvis beror det på att du saknar metoder och verktyg för att förhandla framgångsrikt. 

Det kan du enkelt åtgärda genom att gå en förhandlingskurs. Du kommer att lära dig vad som fungerar bättre eller sämre för dig. Du kommer att hitta din förhandlingsstil.

Hur vill du
ha hjälp?

Personlig handledning – Du kan du välja att gå i personlig handledning.  Det kan vara strategifrågor, taktik eller hur du ska finna rätt argument. Eftersom det är ett personligt upplägg arbetar vi online och på den tid som passar dig.

Känner du att det här är vad du behöver? Kontakta mig så lägger vi upp ett program skräddarsytt för dig! 

Grundkurs – Grundkursen är en tvådagars kurs. Under de dagarna får du lära dig hur du genomför en bra förhandling. Du får kunskap om metoder och verktyg. Under kursen varvar vi teori och praktiska övningar där du får ”lära genom att göra”.

Hur ser ditt eller era behov ut? Kontakta mig så kan vi diskutera hur jag bäst kan hjälpa er. 

Internationella förhandlingar innebär alltid ett möte mellan kulturer. Därför behöver en bra förhandlare ta hänsyn till mycket mer än enbart teknik. Den framgångsrika förhandlaren förstår hur möteskultur och vanor också påverkar om affären kommer att bli be eller en riktig framgång. Här är seminarier helt skräddarsydda efter situation och kultur perfekt som förberedelse. 

Jag har själv förhandlat i stora delar av världen, både som köpare, säljare och ibland som arbetsgivare. Jag vet att det är lika viktigt med mötesteknik, kultur och mindset i mötet som taktik och strategi under själva förhandlingen. Du kan vinna eller förlora en internationell förhandling enbart genom att uttrycka dig på ett visst sätt!

Hör av dig så kan vi diskutera ett upplägg som passar just dina önskemål!

1 + 3 =

+46 (0)70 640 59 60

Gåxsjö 165
SE – 833 49 Hammerdal
Sweden

Copyright © 2024 . All Rights Reserved.