+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Att behålla lugnet är mycket mer värt än enbart din egen känsla av tillfredsställelse. kanske lite sänkta axlar, lite mindre ont i magen och lite bättre humör. När du behåller lugnet innebär det att du också sprider lugn omkring dig. På samma sätt som vi ”smittar” ner omgivningen med vår stress när vi är riktigt stirriga. När vi blir stressade i vardagen gör vi saker och säger sådant som vi aldrig skulle göra ifall vi tänkte efter före.

Varje individ som kan visa mod mitt i sin egen stress och oro kan omvandla en hjord av framrusande vilddjur till en klok, smart och effektiv organisation – Jeffrey Miller

Under en kursdag ”nära dig” får du insikter i Bowens systemteori och vad som gör att stress sprids och påverkar dig själv och alla andra i en grupp. En stressad organisation reagerar kollektivt och utan eftertanke. Med snabba och dåligt underbyggda beslut gör även smarta företag korkade saker. Den goda nyheten är att lugn och eftertanke ckså sprids. Men det krävs att du orkar hålla emot ”flocken” när stresspåslaget kräver att ni ska ”GÖRA NÅGOT”. I Bowens systemteori kan du lära elementärt enkla metoder som kan vända hela gruppen. En enda individ som du själv kan lugna ett helt system! 

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi att fördjupa oss i bland annat:

  • Varför stress leder till korkade saker och dåliga beslut
  • Hur stress och oro uppstår i grupper och smittar emellan individerna
  • Vad kännetecknar en stressad organisation?
  • Hur du håller dig lugn, tydlig och samlad i ett galet system
  • Hur kan ett stabilt lugn vara smittsamt?
  • Den enskildes styrka – hur DU kan förändra systemet inifrån

Det här är en kurs för dig som vill bli bättre på att behålla lugnet. Oavsett om du är hemma i familjen, på jobbet eller i föreningen kan du vara den som drar ner stressen. Under kursdagen varvar vi teori med kortare övningar. Vi lär oss bäst genom att göra och reflektera inte enbart att lyssna!

I kursmaterialet ingår Jeffrey Arches bok                        ”Den stressade organisationen –  varför smarta företag gör korkade saker

Vill du lära mer mer Bowens systemteori? Läs här: https://msimonsson.se/den-stressade-organisationen/

Eller kom på Världskonferensen i Sörbyn, Norrbotten i juni https://bowen2020.com/