+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

De flesta vet vad en ”mancave” är. Däremot har jag inte funnit något bra ord på den kvinnliga motsvarigheten. Skälet till det är riktigt intressant. Ja eller sorglig. Visdomen på nätet är nämligen tydlig. Kvinnor har hela hemmet så vi behöver ingen ”Qcave”. Så nu är är det dags rätta till det missförståndet. Vi behöver visst ett eget ställe. JAG VILL HA MIN EGEN ”QCAVE”!!

Tid att vara i nuet och med mina egna tankar. Tid att tänka stort, bekymmerslöst och kreativt. Vi tjejer behöver också vår egen fristad. I dagens stressade värld kan vi behöva ett litet eget ställe där vi får sitta och filosofera över livet emellanåt.

Qcave –  en nödvändighet för ”den moderna kvinnan”!!

Jag tror inte jag är den enda som ibland behöver hämta andan mentalt. Det finns så mycket att ta del av idag. Det mesta finns dessutom bara en knapptryckning bort. Missförstå mig inte. Det är tack vara digitaliseringen som jag kan ha mitt företagande i norra i Jämtland. Samtidigt finns mina kunder ibland hundratals mil bort. Det är de digitala verktygen som gett mig möjligheten att vara en livsstilsföretagare.

Saffranstid® och ”Qcave”

Så i sommar har jag gett mig själv en alldeles speciell målsättning. Jag bestämde mig för att rensa ut och skapa ett nytt arbetskontor. En riktig ”Qcave”. Just nu vill jag ta ännu ett steg i både mitt företagande och mitt liv. Jag vill uppdatera affärsplan, hemsida och aktiviteter. Jag behöver förnyelse. Då behöver jag ha energi omkring mig. Jag vill arbeta i ett rum där jag kan göra det samtidigt som jag njuter av miljön. Där reseminnen, faktaböcker och och arbetseffektivitet kan samsas om utrymmet. Här kan jag pausa världen utanför medan lugnet i rummet fyller mig.  Min målsättning är ett rum där jag kan kombinera behovet av  Saffranstid® med arbetsglädje och effektivitet.

Saffranstid® är den där speciella tiden som vi bara behöver lite grann av för att allting ska få färg. Det krävs ingen dyr resa eller exklusiva leksaker. Att ge sig själv egen tid mitt i livet. Utan att det sker på bekostnad av effektivitet och duktighet. Istället är det en kreativ möjliggörare. Saffranstid® är den alldeles speciella tiden som vi måste unna oss emellanåt. Bara därför att vi är värda det.

Semesterprojektet…

Men det visade sig vara lite mer än bara lycka och ommöblering.  Semesterprojektet ledde tidigt till en lätt mardrömskänsla. Det blev mycket mer än bara en ”Qcave”. Jag insåg snart att rummet innehöll min egen version av “Här är ditt liv”. Där fanns allt staplat, packat och välbevarat. Allt i en strukturerad oordning. Jag har hittat allt från barndomens Ken och Barbie till teservis från Kina. Här finns det sparat. Det är reseminnen, onyttiga småsaker och gamla konsertbiljetter. VHS-band, kassettböcker och annat som dött när tekniken utvecklats vidare. Grejer jag inte behöver men behållit av olika skäl. Prylar som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.

Problem i Paradiset med andra ord. Skapandet av framtidens ”Qcave” innebär att jag måste ta itu med det förflutna. Det var inte med i projektberäkningen. Nu har jag spenderat tre veckor med minnen. Jag har sorterat, kastat, packat och gett bort. Jag är inte klar. Men det har gett en härlig känsla av befrielse. Att göra avslut. Att rensa upp för att först därefter göra utrymme för det nya.

Min sommarresa genom minnenas gränder har varit kul. Den har också gett nya nya möjligheter för en ”Qcave”. Nu samsas här porslinspjäser med akademisk litteratur. På en hylla sitter min fina Budda sitter med överblick över den moderna tekniken. Ur kaos skapades en härlig blandning. Det var ju det som var tanken. Ett rum för mig. En plats som kan inspirera under både regniga och soliga dagar.

Nu har jag i alla fall sett till att ordna förutsättningen för framtidens inspiration och kreativitet. Det blev verkligen ett annorlunda sommarprojekt. Från ”Qcave” till ”Här är ditt liv”.

Tips, tankar och idéer?

Fler som har skaffat en ”Qcave”? Vad är bästa prylen i din ”Mancave” eller ”Qcave”? Maila mig tips, idéer och erfarenheter!

Vill du lära mer om Saffranstid®? Klicka här https://msimonsson.se/saffranstid/