+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Vikten av att unna sig lite egen tid mitt i vardagens brus. Att ta sig lite Saffranstid® är så oändligt viktigt. Vardagens grå lunk behöver kryddas till och få både färg och doft emellanåt för att det ska vara värt att springa på i det ”vanliga” grå. För många år sedan insåg jag att det bara behövs en nypa av den där speciella tiden för att allt annat ska gå lättare. Den sätter liksom krydda på hela tillvaron.

Ibland har jag valt att ta till riktigt ordentligt. Jag har Pilgrimsvandrat till Santiago Di Compostela. Stått i katedralen och känt lugnet efter mer än tolvhundra år av pilgrimer som vandrat dit av alla möjliga och omöjliga skäl. Men för det mesta finns min Saffranstid® mitt i vardagen. Att gå ifrån dator, kalkyler och affärsplaner för att ta en kort promenad mitt i dagsmejan. Att njuta av känslan av vår i luften och samtidigt leka med hunden är en fantastisk krydda i min tillvaro. Det kan också vara att sitta på ett älgpass mitt i skogen utan att något händer. Att filosofera över de allt nyfiknare lavskrikorna är också krydda i tillvaron.

Att ”unna mig” egen tid är den bästa kryddan i mitt liv!

Valet att ”unna mig” tid att sätta färg och doft på vardagen handlar egentligen om prioriteringar i livet. Jag kommer knappast att ångra min skogspromenad. Inte heller när jag valde att njuta av en ångade nybryggd kopp kaffe i solskenet. Det är ögonblicken vi inte tar som vi efteråt ångrar. Det borde vara lag att ta sig Saffranstid® i vardagen. Att stanna upp och dofta på blommorna eller verkligen smaka på kaffet. Det ska inte vara lyx (eller kopplat till dåligt samvete) att krydda vardagen med de små ögonblicken.

Vi vet att stress smittar. När vi stressar på och springer som hamstrar i ett hjul så stressar vi även alla andra att stressa på och springa ännu fortare. Följaktligen kan en enda människa som väljer att stanna upp och njuta av sin egen Saffranstid® påverka alla andra omkring. En enda människa kan genom ett enda aktivt val – valet att sätta lite krydda på vardagen –  påverka familjen, arbetskamraterna och kompisarna att också tagga ner lite grann. En enda människa kan vara en positiv förändringsagent i det stora hela. Så visst vore det en härlig värld om fler satte lite färg och känsla på sin vardag?

För dig som inte vet hur du ska starta din process till en bättre prioritering fylld med egen tid finns Saffranstid® som ett program för att utveckla det personliga ledarskapet. Vill du veta med? Se https://msimonsson.se/saffranstid/