+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Funderar du på hur det blir nu – ”post Corona”? Är du på väg att starta upp ditt företag? Eller behöver du kanske bara en rejäl vitamininjektion inför höstens uppstart. När verksamheten nu ska köra igång igen ”normalt” efter en ett och ett halvs års hackande resa med hemarbete, förändrade kundmöten och nya beteenden? Då är Summer Bootcamp i Gåxsjö kanske det ”träningsläger” som du, dina arbetskamrater och er organisation behöver. I samarbete med HH&S i Gåxsjö erbjuder vi en serie dagskurser i verksamhetsutveckling inför höstens uppstart. Utan kängor! För er som vill ligga steget före!

under vår Summer Bootcamp får du teori, praktik och praktiska verktyg

Det är verkligen ingen självklarhet att återgången till jobbet är helt enkel. Under ett och ett halvt år har många verksamheter haft en besvärlig resa med scheman, begränsade möten och tusen och ett online möten. Effektiva möten javisst. Men all forskning visar på flera intressanta fakta:

Efter ett och ett halvt år med online möten

  1. Vi bygger inga bra relationer online, snarare åstadkommer tekniken att vi ökar distansen inom arbetsgruppen
  2. Irritation och småkonflikter ”ligger och gror”. Det finns ingen naturlig träffpunkt vid fikat eller kaffeautomaten där vi kan redan ut missförstånd
  3. Mimiken eller bristen på ansiktsuttryck förstoras och misstolkas därför mycket lättare. Det skapar osäkerhet och otrygghet i relationer
  4. Det som händer ”utanför rutan” tolkas och missförstås. Även här skapas otrygghet om vad som händer i det andra rummet
  5. Tekniken kan i sig självt skapa osäkerhet och oro. När vi tex ”dimmar” bakgrunden så riskerat mottagaren att omedvetet tolka det som att vi har något att dölja. Vad är det som man inte vill berätta eller visa?
  6. Faran med möten där vi ”multitaskar” har ökat markant – och undersökningar visar att mötesdeltagare ljuger mycket mer ofta – OCH bryr sig inte om ifall det upptäcks.
  7. Vårt kroppsspråk ”ljuger” online. När jag tror jag ser dig i ögonen tittar jag i verkligheten ner i skärmen, inte upp i kameran. Jag framstår därmed som mindre ärlig. Osäkerheten ökar…
Vi ser oss själv – och jämför – hela tiden!

I rutan kan även självkänslan kan rubbas

  1. Sist men inte minst – självkänslan får sig emellanåt en törn när vi ser oss själva hela tiden. Vi kanske inte alltid ser ut som vi önskar. I det verkliga mötet slipper vi ständigt ha en bilden av oss själva framför ögonen. Då behåller vi koncentrationen på motparten.

Då borde väl allt bli bra nu…

Så.. om det är en massa problem med onlinemöten – då borde allt vara frid och fröjd när vi går tillbaka till arbetsplatsen i höst. ”Så varför skulle vi då behöva Summer Bootcamp” kanske någon av er tänker. Och det kan låta alldeles rätt. Men… tyvärr, irritation, missförstånd och konflikter ligger i våra emotionella system. Det är känslor av oro och stress som styr våra reaktioner. Inte fakta, analys och eftertanke (som ligger i vårt rationella system). På arbetsplatsen behöver det emotionella systemet (relationerna) vara någorlunda i harmoni med vårt rationella system (strukturer, befattningar och regelverk). Om nu småkonflikter och irritation ligger och pyr mellan anställda. Små brasor som inte lyfts om under lång tid. Ogillande som de berörda inte kunnat hantera det över fikabordet eller i personliga samtal på jobbet, ja då är systemen inte längre i harmoni. Då kommer det emotionella systemets oro att vara styrande.

Balans i systemen är nödvändigt för trygghet inom arbetsgruppen

När systemen inte är i harmoni uppstår otrygghet

I värsta fall kan det vara känslan att ha blivit kränkt eller missförstådd som leder till reaktioner där rädsla, oro och ilska tar överhanden. Med andra ord, konflikten följer med in på arbetsplatsen. Väl där kommer fler att dras med in i oron och i värsta fall också ”värvas” med i konflikten. De upplever att de måste välja sida. Och Simsalabim – något som från början var en bagatell eller till och med ett missförstånd på grund av arbetsmiljön online har helt plötsligt blivit ett alldeles reellt medarbetarproblem och en arbetsmiljöfråga.

Bowens systemteori och Summer Bootcamp

Jag arbetar med de här frågorna och med Bowens systemteori som ger en systemmässig bild av varför den här typen av ”gängbildningar”, fraktioner och ”pakter” kan uppstå i grupper med duktiga och intelligenta människor. I systemteorin kan vi också se möjligheterna att genom ändrade beteenden kan en enda person påverka hela gruppens stressnivå. En enda person kan stoppa den negativa spiralen. På en enda dag kan du lära dig mer om hur du kan bli den förändringsagenten. Men tyvärr, det är som med alla andra beteendeförändringar. Det tar en dag att förstå, och veckor att lära om inlärda beteenden. Men det är inte alls omöjligt, Och bara genom att förstå kommer du att skapa ett lugn kring dig själv och din egen situation. Kanske är det den bästa anledningen att unna dig Summer Bootcamp?

Mer är enbart Summer Bootcamp

Det räcker med en enda person för att den negativa rörelsen ska stoppas upp!

Vi erbjuder flera kurser kring de här frågorna och hur de påverkar de allra flesta verksamheter. I sommar har vi tagit fram tre stycken ”crash courses” inom vårt Summer Bootcamp samarbete med HH&S i Gåxsjö. Tanken är att det ska vara lite ”sommarkul” kring kurserna samtidigt som det kan ge stor nytta inför hösten. Det är tre olika kurser inom området ledarskap, medarbetarskap och lönsamhet. Under kursdagen med Marie Simonsson kombineras teori med praktik så att du också får öva. Vi kommer att begränsa antalet deltagare trots att det är gott om plats i lokalen. Så… först till kvarn gäller.

Summer Bootcamp 2021 – Ändrade datum

Ibland är det lätt att vara alldels för optimistisk… eller att tro att sommaren räcker hur länge som helst. Oavsett vilket så har jag nu landat i en viss eftertanke. Innehåll och datum är därför justerade!

2 augusti:           Jobbiga människor – en kursdag om hur vi jobbar bra med människor som är hopplösa, svåra och ofta irriterande i sitt beslutsfattande. Det kan vara arbetskamrater, kunder och leverantörer! Det här kursen du ALLTID har nytta av! För jobbiga människor finns inte bara i yrkeslivet. De flesta av oss kan behöva tips på hur vi samarbetar bättre med släkt och bekanta!

12 augusti:        Lönsamma målsättningar Med rätt målsättningar och bra en förhandlingsteknik får du en inblick i taktiker, strategier och olika verktyg för att skapa dina målsättningar för en förättrad lönsamhet. Oavsett om det handlar om att sänka kostnaderna eller öka förtjänsten! En kurs som du har nytta av både i arbetaivet och det privata!

24 augusti:      Framtidsorganisationen ”Post-Covid”mycket har förändrats under det senaste året. Erfarenheterna från pandemin ger nya möjligheter i ledar- & medarbetarskapet. Samtidigt finns det en ökad oro för arisker med de nya arbetssätten. Med grund i Bowens systemteori får du verktyg när du vill bygga framtidens goda arbetsmiljö. I den här kursen ingår boken ”Den stressade organisationen – varför smarta företag gör korkade saker” av Jeffrey Miller i översättning av mig, Marie Simonsson.

Pris 3,900:- per kursdag inkl lunch, fika och kursmaterial alla priser är ex moms.

Om du går två av tre kursdagar har vi specialpriset 6,900:- ex moms för båda kursdagarna

Om du vill gå alla tre dagarna får du ett ännu bättre pris och betalar 9,000:- ex moms

Hos HH&S i Gåxsjö, datum enligt ovan och tiden är 9,00 – 16,00 Vi startar med fika 8,30

Hör av dig om du har matallergier! (Viss reservation för kursdatum och att i behöver ett minimiantal för att kursen ska köras)

Summer Bootcamp i Gåxsjö

Bootcamp i Gåxsjö är en programserie där vi erbjuder korta dagskurser packade med teori, övningar och praktiska verktyg. Dessutom erbjuder vi längre kurser med övernattning. Vi skräddarsyr kurser för er som vill göra aktivitet tillsammans med anställda, kunder eller leverantörer. Hör av er så berättar vi mer om våra möjligheter!

För aktuella kurser hänvisar vi till våra facebookannonser

https://www.facebook.com/msimonsson.se/

https://www.facebook.com/hogthettsakert/