+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Allvarligt talat, en bra fikapaus har varit sällsynt rätt länge nu. För min del försvann den med Corona. Så där är väl svaret på vem som snodde min fikapaus. Inte kaffet i sig men det där korta andningshålet. Min riktiga fikapaus. Där jag står med människor runt omkring mig, får inspel och nya tankar. Där jag får kontakt och känner inspirationen flöda.  Fast jag märkte det inte så tydligt i början. Men nu är det verkligen en brist på vitamininjektion.

Hjärnan behöver livsenergi! Och kaffe förstås..

En riktigt bra fixapaus ger mig minst 3,000 watt livsenergi och 29 minuter ren kreativitetspåfyllnad.

Även om jag jobbar en hel del online så har jag ett socialt nätverk med ett flöde av möten. Men det har sinat ner till usel liten bäck numera. Det märkes riktigt tydligt häromdagen när jag fikade med en samarbetspartner. Då gick jag därifrån en massor mer energi än när jag kom till mötet. För det är ju i mötet mellan människor som stora saker händer!

Hur får du din vardagsinspiration?

Hur har du det? Funkar din fikapaus eller sitter du också och samtalar om världen med dig själv? Hur ser du till att få impulser, inspiration och inspel från andra? Hur för du den där kicken så att du börjar fundera på något alldeles nytt och annorlunda? Är det hemma? Kompisen? Kommentera gärna och berätta!

Du kan kommentera här i bloggen. Skicka mig ett meddelande eller på facebook då klickar du här:

När våra beteenden måste förändras så är det både i stort och smått som förändringar sker. Vi har en tendens att vara bra på att förutse och förbereda de stora förändringarna. Men allvarligt… vem har en checklista på hur en fikapaus så genomföras? Förutom kanske forskarna.

Kaffet är viktigt för utbytet av nya tankar och kreativitet kräver möten med andra

Fikapausens betydelse

I Coronans tidevarv sitter jag här. Visserligen med riktigt bra kaffe. Men utan det där speciella utbytet. Om livet, vad som hänt gjort sedan sist, boktips eller bara läget omkring oss. Kort sagt en vanlig svensk fikapaus. Ett bra möte med en inspirerande bekant. Ett möte som ger mig ett leende i ansiktet och känslan av att gå från det ”påfylld”. Med 3,000 watt livsenergi och 29 minuter ren kreativitetspåfyllnad.

Det enda raka måste bli att kunna ta en webfika! Med alla er härliga, roliga människor. En kaffepaus fylld av småprat, energi och insikter. Så jag tänker börja med några korta webinarier om sådant som fyller min dag och mitt företagande. Det kan vara artiklar, tips på läsning eller tips på något utvecklande. Följ mig på facebook och häng på min fikapaus…

Bra eller knas? Nya idéer är i alla fall roliga!

Här är jag på Facebook:

Berätta om dina tankar!

Kommentera gärna vad du får för tankar om en webfika. Mina webinarier kommer jag att lägga i en facebookgrupp ”fikapaus”. Den är inte öppen än. Förhoppningsvis blir jag klar med tankar och ett introduktionswebinarium inom de närmaste dagarna.

Du kan registrera dig redan nu. Även om gruppen inte är igång än

Som sagt! Berätta gärna var du får för tankar och hur du har det nu . Jag vill gärna ha inspel och feedback!

Du kontaktar mig också via hemsidan: