+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

En affärsplan är som en skattkarta. Lite grovt ritad med ett oklart kryss någonstans i det okända. Fast med affärsplanen är det okända i framtiden troligen inte på en ö i Söderhavet. Det är snarare nya maknader, produkter eller kunder. Ett par saker är dock desamma: utan karta ingen skatt, utan affärsplan ingen målsättning vart jag ska.

Det är samma princip med en skattkarta och affärsplan. Utan rätt navigation så når vi inte målet.

Det är inget som säger att vägen måste vara rak. eller ens enkel.

Ibland får jag höra att en ”riktig” entreprenör har ingen affärsplan. Det är ”begränsande” och man ska kunna ”slå till snabbt”. Jag håller med, det kan stämma. Ibland. Fast det kan ju vara bra att fundera på varför vi ”slår till”. För mig kan det vara fullkomligt ogenomtänkta skäl. Några som jag haft i några av mina klart sämre beslut är:

  • det lät kul och jag blev nyfiken
  • människorna i projektet låter spännande
  • jag blev smickrad

Jag tror att just det där med kul och nyfiken är grymt vanligt bland oss entreprenörer. Det är klart, vi ska inte sluta med att hoppa på spännande saker. Fast kanske skulle det vara bra att stanna upp emellanåt och tänka till. Är den här spännande aktiviteten verkligen rätt grej för mig?

Fast lite nyfiken kanske du blir? Se mitt webinarium ”Affärsplan – din bästa investering” och lär dig mer om nyttan med en affärsplan.

Du behöver rätt arbetsmetod för din affärsplan

Mina erfarenheter som konsult, egenföretagare och anställd chef har övertygat mig om värdet av en bra affärsplan. Jag har sett både bättre och sämre planer. Många av dem alldeles för komplicerade. Jag tror att det flesta behöver en plan som fungerar som en bra vägvisare i vardagen. Det är bakgrunden till den arbetsmetod som jag arbetar med. Jag kallar den ”Diva affärsplan” Det är en ”navigator” för dig som vill hålla fast vid rätt riktning. Metoden är uppbyggd i fyra delmoment som du jobbar dig igenom. Det är enkelt och begripligt. Efter fyra kurstillfällen online har du en bra och användbar affärsplan.

En navigator i tre utföranden

Välj det genomförande som passar dig

Det är med Diva affärsplan som med alla andra navigatorer. De finns i olika utföranden, prislägen och technivå. Tanken är att det ska finnas ett utförande som passar just dig och dina behov på bästa sätt. Grundmodellen är densamma. Skillnaden ligger i genomförandet vad gäller uppplägg med utbildning och handledning

Vill du höra mig berätta om varför jag är övertygad om att din affärsplan är en av dina bästa satsningar? Se mitt webinarium ”Affärsplan – din bästa investering”

Diva Affärsplan en metod i 4 steg

Diva Affärsplan

En bra arbetsmetod är grunden för ditt arbete. Planen är resultatet av din arbetsprocess. I den skapar du din ”navigator”. Metoden är uppbyggd i fyra delmoment. Den börjar med grundläggande fakta kring varför du valt ditt företagande i den nuvarande formen. Fortsätter med hur det ser ut i dagsläget. Vad är din vision och dina målsättningar. Du avslutar med att skapa din aktivitetsplan. Vad behöver du göra för att uppnå dina mål?

Rätt engagemang och nivå för dig och ditt företag

Du skapar din egen framgång

Navigator Basic: Det här är alternativet för dig som vill göra din egen plan. Du deltar i en webkurs i fyra steg (eller arbetsblock) och gör din egen plan från A-Ö. Under kursen har du tillgång till en ”Q&A” timme varje vecka.

Navigator Assist: du känner att du vill ha viss handledning och peppning under processen. Du deltar i onlinekursen. Dessutom har du tillgång till handledning vid tre tillfällen (två timmar per gång) under kurstiden. När du sedan har skrivit din plan klar går vi igenom den. Du får kommentarer och feedback. Det ger dig tryggheten i en objektiv genomläsning av ditt material. Ifall du ska använda planen till ett specifikt ändamål, tex banklån eller en investering så kan vi fokusera mer på de delarna i både handledning och genomgång.

Navigator Pro: du vill ha en personlig vägvisare. Vi möts och går igenom dina behov och du får hjälp med framtagningen av affärsplanen. I arbetet ingår ett nära samarbete med rådgivning och handledning. Här kan det gälla särskilda underlag. Det kan tex vara underlag för finansiering eller presentationsmaterial för personal och ägare. Om du har behov av specifika frågor som förhandling eller prissättning så diskuterar vi det under arbetet. Det här upplägget skäddarsys utifrån dina behov och den tid du kan avsätta.

Rätt navigor och rätt affärsplan för dig

Är du intresserad av Navigator Assist eller Navigator Pro? Kontakta oss för förslag och en prisindikation! https://msimonsson.se/kontakta-mig/

Är du intresserad av vad en affärsplan skulle kunna betyda för din verksamhet? Se mitt webinarium ”Affärsplan – din bästa investering”.

Sommarerbjudandet är nu tyvärr stängt för den här gången

Nu har spargrisen återgått i arbete för den här gången.

Kom med i min onlinekurs och skriv din affärsplan! Kursstart 17 augusti.

Fyra webinarier på 2 timmar styck och 4 timmar Frågor & Svar

Ordinarie pris 15,000 kronor för Diva Affärsplan Basic

Sommarerbjudandet har stängt. Men håll ögonen öppna! Det kommer nya erbjudanden!

Låt dig bli inspirerad ! Hur ser din karta ut? Har du koll på att du navigerar rätt i dina vardagsbeslut? Se mitt webinarium ”Affärsplan – din bästa investering”.

Kontakta mig ifall du vill veta mer: https://msimonsson.se/kontakta-mig/