+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

När kommunikationen människor emellan fungerar som en kreativ kraft. Lite positiv feed back och beröm och jag blir glad. Så där varm inombords. Just för att det känns så oväntat och generöst. Jag vet.. jag är lättövertygad när det kommer till smicker – så säger i alla fall mitt mer cyniska jag. Det är den där kloka analytisk hjärnhalvan som vill ha fakta, underlag och statisk. Och absolut inte känsla, beröm och en med en massa tjafs i onödan. Samtidigt rusar känslorna varma och glada omkring i kroppen och lyssnar inte för ett ögonblick på den där tråkmånsen som bara ser det grå.

Just idag är en dag fylld med varma känslor. En bra dag i en bra vecka. Det här med beröm är spännande. Ju mer vi ger desto mer verkar vi ha kvar att ge. Det är som om beröm, vänliga ord och kreativ feed back fungerar som ett värmepiller både för givare och mottagare.

Tänk så lite det krävs för att vi ska bli alldeles varma av glädje – Så gå och beröm någon idag!

Jag har nu undervisat i kommunikation, argumentationsteknik och presentationsteknik i tre veckor, och häromdagen hade vi en stor övning där alla studenter, var och en framför oss andra, fick berätta och övertyga oss om något de brinner för. Det var olika presentationer om vitt skilda ämnen. Så fantastiskt duktiga studenter och stora synliga framsteg på så kort tid.  Jag känner mig privilegierad och som en stolt Gåsmor när de första ungarna ger sig iväg nedåt vägen. Alldeles på egen hand! Lycklig över all den positiva feed backen efter presentationerna och hur de närvarande generöst ger varandra det välförtjänta berömmet efter en riktigt bra utfört jobb. Det känns att det har tagits många steg i det klassrummet under de här senaste tre veckorna. Både kroppsliga och mentala kliv har tagits!

Så sätter jag mig trött och lycklig efter anspänningen i att lyssna så uppmärksamt en hel dag. Trött och glad och läser min mail. Där… mitt i flödet av än det ena än det andra finns så brevet. Brevet jag inte väntat mig och som ger en ny maxdos av upprymdhet. Att öppna det var som att öppna ett brev fullt med solsken och feelgood.

Tänk vad lite beröm och vänlighet som krävs för att vi ska sprida så mycket glädje omkring oss. Vi borde gå omkring och bara göra det dagarna i ända – och inte oroa oss för att det måste vara så perfekt. Det viktiga är att det blir sagt! Gå och beröm någon idag. Ge någon lite positiv feedback och känn hur skönt det är att vara en positiv förändrare!