+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Vånda och ångest. Min analytiska hjärna har just kolliderat med min intuitiva maggrop. Igen. Det är inte alldeles ovanligt. När hjärnan räknar intäkter och kostnader säger maggropen ”mja, det känns verkligen inte riktigt rätt”. Resten av mig våndas och grubblar. Ju mer jag grubblar desto mer protesterar maggropen. För det mesta löser det sig med en långpromenad i fin miljö och ostressad eftertanke. Men ibland, som just nu, snurrar den invändiga bara konflikten fortare och fortare. Har man som egenföretagare verkligen råd att tacka ned till uppdrag bara för att vibbarna är dåliga? Var går gränsen mellan affärsmannaskap och tilltro till den egna intuitionen?

Something is rotten in the State of Denmark..

Intuition är rimligtvis en kombination av gamla erfarenheter och någon slags rimlighetsanalys. Det är där varningslamporna slår till. Eller inte. Med tiden har jag blivit allt med ödmjuk inför intuitionens styrka och riktighet. Jag tycker det är förvånande att det är så svårt att ändå acceptera. Det finns forskning som tittar på just ledares tilltro till intuition, och mer än nio av tio sägs förlita sig till att ”lyssna inåt” för att känna om det känns rätt. Ändå är det spännande när konflikten inom mig dyker upp. Att det ska vara så svårt att tro att min egen känsla kan vara mer rätt och riktig än den första anblicken av framtida fakturering och kronor och ören.

Marcus Wallenberg ska alltid ha frågat sig som sista fråga innan han gjorde en större affär, om det ”kändes musikaliskt”. Kanske är det fallet i just den här affären. Eller så är det något  annat som inte är friskt. Som den berömda frasen ur Hamlet ”Something is rotten in the State of Denmark”. Så idag väljer jag att gå ut i skogen, få frisk luft för att slippa den ruttna lukten och tänka positivt istället för att vara unket orolig! Det är skönt att vara egenföretagare ibland!