+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Att vara företagare i Norrlands inland gör att hemmamarknaden är rätt begränsad. Även om jag kunde få alla i byn att gå på seminarium hos mig skulle ”det starka fästet på hemmamarknaden” (som är A och O för alla företags tillväxt enligt läroboken), vara en otillräcklig bas för företagandet. Efter drygt tio år som företagare utanför det urbana centralområdet har jag insett att det är kommunikation och logistik som är A och O förframgång. Med kommunikation menar jag mer än bara det fasta telefonnätet och logistiken behöver vara lite mer effektiv än gamla Bettan. En självklarhet i dagens företagande? Ja för de flesta, men långt ifrån alla. Fiber kanske är på gång, om något år, om tillräckligt många av inte så många skriver på. En rätt dryg kostnad för några av de berörda som lever på pensionen. Fullgod mobil nätverkstäckning ligger  än längre bort. Men logistiken är för det mesta bra. Med lite trixande och fixande.

Den framgångsrike företagaren behöver vara kreativ och att trixa med logistiken vara vara ett äventyr

Jag har blivit en fena på logistik. Att boka täta avgångar, hitta okonventionella lösningar och att övernatta på udda ställen. Och köra bil..naturligtvis! Att hitta en bra logistik för att förflytta mig mellan kunder och uppdrag har blivit lite av en sport. För i mitt företag är det jag och min utrustning som är varan som ska komma fram till kunden i toppskick. En gång i tiden var resan ett äventyr. Sedan under en tid blev resan effektiv logistik. Jag glömde bort själva förflyttningen och koncentrerade mig enbart på målet. Nu har jag återigen insett att resan kan vara ett riktigt roligt äventyr när jag unnar mig att ta mig tiden att njuta av färden också. Egentligen har inget annat förändrats än min egen attityd. För med rätt attityd så är ju sanningen att jag bor rätt centralt. Jag har ungefär lika långt till Moskva och Paris.

Det allra mest spännande med en förändrad attityd och syn på själva färden är att det faktiskt går att vända det egna perspektivet och då blir resandet plötsligt en rolig möjlighet. Oavsett om det gäller en vinterkväll längs en enslig väg mitt i ingenstans elleri vimlet på en flygplats på väg ”over there”.