+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Body, mind spririt – det var ledorden för min skola i USA. Framgång kräver balans mellan kropp, sinne och själ. Balans i tillvaron är något som så många av oss söker. Särskilt i en värld som blir allt osäkrare och samtidigt går allt snabbare. Där vi också ska vara så mycket snabbare och effektivare. Då är det lätt att glömma att själen också behöver sitt. Inte bara hjärnan och kroppen. Min själ har fått lite guldkant den senaste veckan. Att vandra ger mig ro och kreativitet. Det är så otroligt tydligt – 1,5 kilometer sedan börjar kreativiteten och initiativförmågan ta över och mina tankar går igång i en positiv spiral. Det är rätt häftigt att det behövs så lite.

Att vandra ger positiva tankar – det är som om sinnet går in i en uppåtgående spiral

Jag unnar mig att vandra. Just det ”unnar mig” eller ”tar mig tid” som om jag behöver ursäkta mig bara lite grann inför mig själv att jag går och drar mitt på dagen. Eller som nu – åker iväg till södra Tyskland och går i underbara skogar. Det är vackert, mäktigt och inspirerande att gå här mellan andra träd än hemma och fundera över hur gott det luktar och hur fin fågelsången är. Jag tror att många behöver fundera över hur vi får bättre balans mellan kropp, sinne och själ. När vi tappar balansen tappar vi förmågan att fokusera framåt och se nya möjligheter och utmaningar. Kanske är det så enkelt att vi behöver stanna upp och ladda batterierna emellanåt! Att bara stanna upp och låta själen hämta andan.