+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Det är härligt att inse hur enkelt det är att nå lite längre bara motivationen är den rätta. Bara belöningen gör det roligt att sträcka sig ännu en liten bit längre. Oavsett om det är barn eller djur eller vuxna i arbetslivet är det samma enkla budskap som gäller. Motivation kan få oss att skapa stordåd, medan piskor, hot och förminskande miljöer har motsatt effekt.

Ändå verkar vi tro att vi liksom ”härdas” till ett bättre stål, kyligare och kallare och mer effektivt ifall vi håller inne på berömmet och bonusen när vi gör något bra. Det måste ha varit en sällsynt missunnsam person som kom på den ”sanningen”.

oavsett hund eller människa så är det enkelt att ta ett lyckligt skutt med rätt motivation 

Jag brukar ”unna mig” något särskilt när jag ska ta itu med något av de där jobben som jag är så bra på att skjuta upp. Jag har en garderob som är så knökfull att inte ens det minsta lilla monster skulle få plats där. Jag har gett mig på den ett par gånger. Varje gång med resultatet att hallen ser ut som ett slagfält och garderoben är fortsatt lika knökfull. Men nu har jag en belöning som hägrar… Massage och spa, bara garderoben är fixad. Det är helt plötsligt kul att sortera och slänga. Så enkelt är det för min del att bli motiverad… och skapa min egen Saffrastid