+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Varje år har jag laddat upp inför sommarledigheten med en diger ”att-göra-lista”.  Listan har varit skumt ambitiös. Antagligen skulle det ta två man och tre månader för att klara av det hela!! Uppenbarligen är det dags att sätta det egna ledarskapet under press. För allvarligt talat…Ska det vara så svårt att våga ta vara på sommaren och låta en del av alla ”borden” och ”måsten” vänta? Det är här det egna ledarskapet kommer in.

För många år sedan hörde jag ett citat som fastnade djupt inom mig: ”min mamma sade alltid att hon inte fick. När jag blir gammal ska jag se tillbaka på mitt liv och säga: Jag ville inte”.

ytterst handlar personligt ledarskap om att våga välja ett bra liv i nuet

Orden fastnade och jag tolkade dem för egen del till att jag inte vill ångra de möjligheter som jag inte vågade ta. Jag vill inte sitta på livets höst och säga ”om jag bara hade ….” Ofta är det allra svåraste att våga välja bort. Lika ofta handlar om de små vardagsbesluten. Som att välja bort ”fixalistan” och städningen för en promenad med valpen i regnet. Eller att ta tid för ett kvällsdopp i solnedgången istället för fina matlagningen. Det gäller att ta vara på de speciella ögonblicken. Jag tror verkligt personligt ledarskap är att våga välja glädje i nuet och vara nöjd med de valen.

Visst.. det innebär att jag inte alltid gör det planerade eller följer den ”smarta” planen. Med åren har jag kommit fram till att jag blir nöjdare när jag unnar mig en liten nypa egen tid för att sätta färg på resten av tillvaron. En liten, liten nypa Saffranstid®.

Jag tror att frasen som jag refererar till kommer från Märta Tikkanen och ”Århundradets kärlekssaga” för den som undrar, men naturligtvis inte helt rätt citerad…