+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Bland det roligare jag gör är att utbilda i konsten att argumentera och övertyga. Att våga stå upp för det man vill ha sagt – och göra det elegant! Det brukar gå snabbt och framstegen är tydliga. Självkänslan växer, kunskapen i hur man lägger upp presentationen ökar och plötsligt sitter jag där som åhörare och vill ge till en välgörenhet eller hjälpa till att fixa fram ett jobb eller en pryl. Det är så himla kul! Det spelar ingen roll om deltagarna är säljare, inköpare, chefer, eller politiker.Det är argumentet, framförandet, kroppsspråket. Det är hur deltagarna går från stelt framförande med otydligt budskap till lugn självkänsla och tydliga budskap med en manande avslutning.

det är påtagligt hur självkänslan växer med ett bra framförande

Att undervisa i ämnet är fantastiskt roligt. Jag som lärare får spela upp exempel på allt från usla chefer, sliriga enfrågepolitiker och brännvinsadvokater till behjärtansvärda insamlare och sann entusiasm. Jag får ta ut svängarna, överdriva kroppspråk och argument och visa att moralen eller omoralen, sanningen och lögnerna finns hos talaren själv – inte i argumenten och retoriken!

Det är också den enda kursen där det inte bara är ok utan nödvändigt att titta på video och Youtube. Att få lyssna på bra och mindre bra talare, och se tydliga och mindre tydliga kroppsspråk. Det är roligt med kommunikation, ledarskap och inte minst att våga övertyga och våga argumentera