+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Efter fem dagars pilgrimsvandring med strålande väder i Spanska bergen och dagshögsta på 30 grader kan jag tillägga ”och pilgrimsvandrare” till citatet. Reaktioner hos brutalt uppriktiga små tanter år tydliga även för den som (tack och lov) inte förstår hela harangen. Den inleds varje gång med ”Men VAR kommer ni ifrån..???!!!!”. När jag svarar Sverige nickar de vist och snusförnuftigt. Om jag översätter det någorlunda rätt så begriper vi inte bättre där uppe i norr. Att vara ute och fotvandra i kängor och tjocka strumpor mitt i siestan kräver envishet eller dumdristighet – eller antagligen både och.

… och Pilgrimsvandrare – kan tilläggas till Kiplings ord

Det är fascinerande att inse viljans kraft att gå ”bara 100 meter till” och ”bara till nästa skugga” eller ”bara till nästa gula pil”. Men värmen förenar också oss vandrare. Vi kollapsar simultant på kalla marmorbänkar i skuggan och säger ”So hot!!” sedan är ansträngningen att vara social avklarad. Vandringen rensar huvudet och ger plats för nya intryck av nypotatis, rensade land och grönskande vinstockar. Det är mycket tystnad och många tankar. Och.. kalla fotbad och god spansk mat. Idag är det sista biten in till Katedralen för att hämta diplomet som gäller. Och sedan dags att åka hem igen. Trött i kroppen men uppiggad och påfylld i sinnet.