+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Det är vår och allt verkar ske samtidigt. Jag har fullt upp med årsmöten, uppdrag och kurser och det är som vanligt optimistplanerat men.. ja.. normalt. Sedan två veckor har vi också skaffat hund. Jag hade glömt hur roligt (och krävande) det är med en valp i huset.  Det är bra med en kraft som utmanar det ”normala” och som kräver omedelbar anpassning eller förändring!

jag blir satt under lupp och mina vanor är inte bra nog – ur valpens perspektiv

Jag jobbar en hel del med ledarskap och beteenden. Med frågor som varför smarta människor ibland gör korkade saker. Vilket är särskilt tydligt när vi hamnar under tryck eller långvarig utmattning. Vi gör saker utan att tänka rationellt. Då är det extra spännande att själv hamna under lupp. Konsulten har själv fått en förändringskonsult…

Jag har hastigt tvingats inse att mina ”normala” beteenden inte längre är OK. När omvärlden nu förändrats måste jag snabbt anpassa mig och gilla läget. Kombinationen av uppsökande dammsugare och vassa valptänder driver förändringsarbetet snabbt här hemma. Jag behöver gå från akutåtgärd (upp med allt på bordet) till långsiktig plan (Jisses!! Varför sparar jag på alla de här gamla tidningarna?! Kommer jag verkligen att hinna läsa dem?). Jättebra! Precis den spark som jag behöver för att ändra mina gamla vanor. Gamla vanor ska förändras eller förkastas. Då är det bra att det är en supergullig valp som driver på förändringen.