+46 (0)70 640 59 60 marie@msimonsson.se

Den här veckan är det årsmötesvecka i Norrskogs skogsbruksområden. Själv är jag med på möten i Hoting, Vilhelmina och Härnösand. Varje år är jag lika imponerad av allt arbete och engagemang hos alla berörda. Och inte minst av valberedningarna – de som gör jobbet med att hitta rätt personer, intervjua och vara ”säljande” – det måste vara bland det mer otacksamma. Åtminstone i de flesta företag och föreningar. Mycket jobb, stort ansvar och lite tack men risk för mycket kritik. För det här arbetet sker ”bakom kulisserna”.

Valberedningen svarar för att förslå huvudrollsinnehavarna – och riskerar liksom teaterdirektören att få både ris och ros i efterskott.

Eftersom jag själv är aktiv som styrelseledamot och i mitt företag arbetar med utveckling av styrelser som grupp så vet jag att valberedningens förarbete är grunden till framgång. Alla vi som är aktiva behöver bli mer engagerade för att se till att valberedningarna får den uppskattning som deras arbete förtjänar. Då skulle vi nog kunna få fart på en hel del förändringsprocesser!