fbpx

Om Marie Simonsson


Jag lever mitt liv som livsstilsföretagare. Jag bor på min släktgård med  utsikt över de jämtländska fjällen. Här har jag mina företag och kan också njuta av mina fritidsintressen. Jag kombinerar arbetet som styrelseledamot med utbildningar och uppdrag inom ledaskaps- och affärsutveckling.  Efter att ha långpendlat hem till naturen från hektiska arbeten har jag nu i stället vänt på det. Jag bor permanent i en kreativ omgivning och åker till mina uppdrag.

Marie Simonsson
Marie Simonsson

I mitt liv har intresset för människor varit en röd tråd i mina arbeten. Ledarskap och affärsutveckling har alltid varit nära förenade i mitt yrkesliv. Ett dynamiskt ledarskap handlar om att se helheten. Jag tror att först då utvecklas vi. Vikten av en bra arbetsmiljö, tydliga strukturer och ett situationsanpassat ledarskap har jag lärt mig genom mina jobb som chef i olika befattningar och branscher. Jag har varit verksam inom svenska och internationella industriföretag som Gustavsberg, Trelleborg, Saab Scania och Byggelit men även inom tjänsteföretag som Almi Jämtland. Därtill har jag under många år varit verksam i styrelser i Sverige och internationellt. De senaste åren har jag valt att vara livsstilsföretagare.

Framtiden skapas just nu!

För mig finns bara halvfulla glas. Min obotliga optimism har format både karriär och livsval. Det har gjort att jag haft möjligheter att utvecklas. Mycket lärde jag mig tack vare det goda ledarskap och mentorskap jag möttes av när jag blev chef vid 25. Det är något som påverkat mig starkt och som jag gärna delar med mig av.

Jag började tidigt att arbeta med förhandlingar i olika former, löneförhandlingar, affärsförhandlingar och internationella förhandlingar. Intresset för människor och för affärerna möts på ett fascinerade sätt i förhandlingar. Därför är det naturligt att förhandlingsteknik blivit en viktig del av mitt företagande.

Marie Simonsson
I mitt livsstilsföretagande hinner jag kombinera hunden, skogen och företaget

[quote]Om vi fortsätter att göra på samma sätt som vi alltid gjort
kan vi inte förvänta oss nya resultat![/quote]

Idag erbjuder jag utbildningar, seminarier och handledning inom ledarskap, förhandlingsteknik, styrelser , coach och mentor och affärsutveckling genom affärsplaner. Jag arbetar med Bowens systemteori som bas. Mina varumärken är BusinessTALKs®, Förhandla Framgång® och Saffranstid®. Tack vare det egna koncept och ett bra eget material kan jag anpassa mitt erbjudande utifrån kundens önskemål om upplägg och innehåll.

Utbildning och bakgrund

Mina praktiska erfarenheter är gediget underbyggda med Civilekonomexamen från Göteborgs Handelshögskola. Vidare har jag en Master of Science från Springfield College, Mass. inom Ledarskap och organisationsteori med beteendevetenskaplig inriktning. Avslutningsvis har jag fem års post graduate studier i Bowens systemteori vid Bowen Center i Washington DC.

Jag är övertygad om att mitt intresse för beteenden, organisationer och emotionella system kommer att innebära att jag fortsätter mitt arbete inom ledarskap och affärsutveckling. Jag kan att behovet av bra arbetsmiljöer och ett gott ledar- & medarbetarskap är fortsatt stort. Det finns också ett växande behov av mod i vardagen. Vi behöver bli bättre på respekt och personligt ledarskap. Jag ser dagligen behovet av att våga ta en ”jag-position”. Att människor vågar ta tydliga ställningstagande och står upp för det rätta. Organisationer behöver utvecklas för framtiden. Där vill jag vara med!

Varför glaskulor i loggan?

För mig är organisationer inte svartvita kuber i ett schema utan glittrande, färgglada kulor som absolut inte kan staplas utan inbördes balans och förhållanden som stärker gruppen. Några kulor finns alltid på sidan om pyramiderna. Där finns exempelvis ofta specialisterna. De ingår inte i själva organisationen men bidrar ändå till den levande miljön.

Kontakta mig:

  Namn (obligatorisk)

  E-postadress (obligatorisk)

  Telefon

  Företag/organisation

  Rubrik

  Meddelande (obligatorisk)

  Skriv in de tecken du ser i rutan
  captcha

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.