fbpx

Förhandling


Förhandlingsteknik är mycket mer än bara köpa och sälja. Vi förhandlar hela tiden. I smått och stort. Oavsett om vi köper, säljer, löneförhandlar och hamnar i mindre eller större konflikter. Din framgång beror helt på din förhandlarförmåga. För att bli bra krävs kunskap och övning. Samtidigt är förhandling en av de kurser där du ser er märkbar effekt direkt efter kursen. För ett är säkert – ALLA kan bli bra förhandlare! 

Nya tider nya förhandlingar
Det digitala affärsmötet ställer nya krav. Är du förberedd?

Aldrig tidigare har vi haft så många digitala förhandlingar som nu. När vi inte längre har det personliga mötet och kan vi inte heller läsa av kroppsspråket på samma sätt. Då är det ännu  viktigare att du är trygg i dig själv.

Förhandla Framgång® är ett koncept där du lär dig förhandlingsprocessens olika steg. Allt från etik, strategi, taktik till förmågan att se och tolka olika mänskliga beteenden. Förhandlingsprocessen är likadan oavsett om du säljer, köper, diskuterar din lön eller försöker hålla fred med ditt tonårsbarn. Däremot är resultatet olika beroende på om du är trygg i din förhandlarförmåga eller inte. En förhandling avgörs i ditt huvud. Inte vid förhandlingsbordet!

Vill du bli en bättre förhandlare? Kontakta mig så ska jag berätta hur enkelt det faktiskt är! Klicka här

En förhandling avgörs i ditt huvud – inte vid förhandlingsbordet!

Teknik, taktik eller fulspel

I en förhandling finns olika metoder, taktiker och mottaktiker. När du förstår processen stärks din självkänsla. Därmed ökar din förmåga att förhandla mer målmedvetet. Du kan sätta rimliga målsättningar och känna att du har alla möjligheter att uppnå dem. Det är ett stort personligt steg mot framgång! När du förhandlar i en bra anda blir resultatet för det mesta bättre för båda parter. Det ger i sin tur en bra och stabil grund inför nästa förhandling.

Det kan vara svårt att komma ihåg att andra kulturella mindset spelar in när jag själv sitter i min invanda kontorsmiljö 

Ibland kan det hända att du går du från en förhandling missnöjd med dig själv. Du känner att du inte uppnådde dina mål och kanske att du inte var ”bra nog”. I värsta fall går du därifrån och funderar om du blev ”lurad”. Det är illa eftersom det riskerar att påverka din självkänsla negativt. Alla dessa negativa tankar ökar på din osäkerhet inför nästa förhandling. Ofta kan det bero på att du saknar metoder och verktyg för att förhandla framgångsrikt. För det allra mesta beror det på att du inte övar tillräckligt.  Det kan du enkelt åtgärda genom att gå en förhandlingskurs. Du kommer att lära dig teori och samtidigt får du testa kunskapen i praktiska övningar. Du kommer att lära dig vad som fungerar bättre eller sämre för dig. Du kommer att finna trygghet i din egen förhandlingsstil.

Vill du ha personlig handledning?

Marie nov 20
Kontakta mig om du vill ha handledning eller enskild utbildning via nätet

Om du förhandlar alltmer digitalt och på distans kan du upptäcka att du vill vässa kunskapen. Då kan du välja att gå i personlig handledning. Det kan närmast jämföras med att du väljer att ta en intensivkurs på några timmar. Det kan vara strategifrågor, taktik eller hur du lägger upp förberedelsen. Det kan även gälla prisstrategi eller hur du ska finna rätt argument under förhandlingen. Du bestämmer själv hur många timmars handledning du vill ha och hur du vill lägga upp det. Eftersom det är ett personligt upplägg arbetar vi online och på den tid som passar dig.

Känner du att det här är precis rätt för dig? Kontakta mig så lägger vi upp ett program skärdarsytt för dig! Klicka här

Vill du gå en grundkurs?

Om du vill lära dig grunderna eller helt enkelt fräscha upp dina kunskaper är grundkursen på två dagar rätt för dig. Om du vill att vi kör kursen på ert företag med alla medarbetarna så prdnar vi naturligtvis det. Grundkursen är en tvådagars kurs. Under de dagarna får du lära dig hur du genomför en bra förhandling. Du får kunskap om metoder och verktyg. Under kursen varvar vi teori och praktiska övningar där du får ”känna på”.

Jag erbjuder även webinarier och skräddarsydda lösningar för som som önskar det. Det kan vara att du har ett specifikt problem som du vill bolla med en utomstående. Eller så kan det vara er som vill utbilda er i grupp. Det innebär också att seminariet genomförs när det passar er, på den ort som ni väljer. Kan det bli bättre? Eller enklare?

Hur ser ditt eller era behov ut? Kontakta mig så kan vi diskutera hur jag bäst kan hjälpa er. Klicka här

[quote]Jag gör ett upplägg som bäst passar dina behov och möjligheter.[/quote] 

Internationella förhandlingar

För dig som vill förbättra din eller dina medarbetares säkerhet att förhandla internationellt så skräddarsyr jag utbildningen utifrån ditt specifika behov. Det kan inriktas på internationella förhandlingar generellt. Vad skiljer det svenska affärsmötet från olika utländska miljöer? Vad behöver du och dina kollegor tänka på?

Förhandling Marie Simonsson
Internationella förhandlingar kräver nytt mindset. Är du förberedd inför förhandlingen?

Vi kan också välja att arbeta med ett speciellt problemområde. Bland de vanligaste är problematiken i att förhandla på distans med andra kulturer. Det är svårt att komma ihåg hur andra kulturella mindset spelar in när jag själv sitter i min vanliga svenska arbetsmiljö.

En bra förhandlare är nyfiken på andra kulturer

Oavsett om vi förhandlar i utlandet eller digitalt så innebär förhandlingen ett möte mellan kulturer. Därför behöver vi öka kunskapen och förståelsen för det som är annorlunda. En bra förhandlare behöver förutom teoretiska kunskaper även känna sig trygg att förhandla i andra miljöer och på ett annat språk.

Kurs eller coachning

Här erbjuder jag förutom anpassade seminarier också kortare webinarier och enskild coachning. Det är tidseffektiva utbildningsformer för dig som behöver stärka dig inom ett specifikt område. Självklart genomför vi det på de tider som passar dig.

Låter det som någon som passar dig och dina behov? Kontakta mig så kan vi diskutera. Klicka här

Jag har själv förhandlat i stora delar av världen, både som köpare, säljare och ibland som arbetsgivare. Jag vet att det är lika viktigt med kultur och mindset i mötet som taktik och strategi under själva förhandlingen. Du kan vinna eller förlora en internationell förhandling enbart genom att uttrycka dig på ett visst sätt!

Konceptet Förhandla Framgång® är ett väletablerat  koncept. Många nöjda företag, organisationer och yrkeshögskolor har valt att köpa specialinriktade kurser. Bland kunderna finns såväl stora som mindre företag. Bland många kunder kan nämnas stora företag som Axis Communications, Volvo Lastvagnar och Tyrens, till organisationer som Svenska Samernas Riksförbund, LRF och Unionen. Spännvidden mellan branscher och särintressen är stor. Men de delar behovet att kunna förhandla framgångsrikt. Det har gjort att de valt kurser som är anpassade till deras egen situation.

Hör av dig så kan vi diskutera ett upplägg som passar just dina önskemål!

Basic RGB

Kontakta mig:

  Namn (obligatorisk)

  E-postadress (obligatorisk)

  Telefon

  Företag/organisation

  Rubrik

  Meddelande (obligatorisk)

  Skriv in de tecken du ser i rutan
  captcha

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.