fbpx

Den stressade organisationen


Seminarium: Den stressade organisationen – varför smarta företag gör korkade saker

Genom Bowens systemteori kan du förstå hur en organisations klokskap plötsligt kan vara sämre än den sammantagna intelligensen hos dess medarbetare. Vad är det som gör att vi kollektivt springer rakt mot stupet – så länge vi alla gör det tillsammans?

Helt säkert är att den lösning som väljs av en akut orolig och ängslig grupp kommer att visa sig vara fel lösning. För de som ställs inför ett omedelbart hot är den ”snabba lösningen” oemotståndligt attraktivt. Inte därför att det verkligen är en lösning utan därför att det går snabbt.

Jeffrey Miller: Den stressade organisationen – varför smarta företag gör korkade saker

Vår förväntan att alltid kunna förklara det som händer i enkla samband av orsak och verkan gör oss blinda för att beslutet i sig plötsligt blivit viktigare än vad beslutet egentligen innebär. Ofta fokuserar vi på småsaker och helt felaktiga frågeställningar mitt under en kris. Om vi känner vanmakt och rädsla inför en jobbig och stressande situation är det enkelt att skapa en ”adrenalinkick” av handlingskraft. Vi gör det genom att flytta cykelstället eller något lika korkat istället för att ta tag i den underliggande sakfrågan. Helt enkelt därför att vår stenåldershjärna kräver att vi ska ”göra något”!

Kontakta för pris.
Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer jag.


Seminarium: Jobbiga människor – om ledarskap & medarbetarskap

Är andra människor hopplösa idioter som du måste finna dig i att arbeta med? När avdelningens absolut jobbigaste aldrig begriper att om de bara ändrade sig så skulle problemen vara lösta. Eller kanske den hopplösa arbetskompisen som alltid ska tänka så vansinnigt länge! Fullkomlig beslutsvånda!! Och den andre arbetskompisen som tar beslut snabbt och säkert på ”sin säkra” intuition. Lika hopplösa båda två!

Om vår lösning på vår oro och stress ligger i att få någon annan att förändras, är det dömt att misslyckas.

Jeffrey Miller Den stressade organisationen – Varför smarta företag gör korkade saker

Irritation, skuldbeläggning och jakten på syndabockar är typiska beteenden för stressade organisationer. Vi söker temporär lättnad i stressen genom att fokusera alla problem till en person. ”Om de bara försvann skulle allt bli bra”. Underförstått, om de försvinner behöver vi andra inte göra några förändringar. Avgörande för trivsel och minskad stress i alla organisationer är alla medarbetares personliga ledarskap och medarbetarskap. Under en kursdag kan du och din organisation lära mer om varför det är bra att vara olika. När du blir tryggare i ditt personliga ledarskap kommer du att upptäcka att arbetskamraterna blir mindre jobbiga.

Kontakta för pris.
Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer jag.


Boken – Den stressade organisationen – varför smarta företag gör korkade saker

Alla har vi någon gång frågat oss hur det kunde bli som det blev. Hur så många människor kunde rusa i samlad grupp rakt mot stupet. Var det ingen som såg? Var det ingen som tänkte??!! Hur gick det till egentligen? Det är som om den stressade organisationen i sig styrde. Utan eftertanke och analys. Jeffrey A. Miller har skrivit den kanske bästa boken om Bowens systemteori som ett effektivt verktyg för organisationsutveckling. Det är en bok som ger en introduktion till personlig utveckling såväl som sänkning av den kroniska stressnivån i de system som vi tillhör. Oavsett om det gäller arbetsplatsen, familjen eller föreningen som vi är engagerade i.

Boken handlar om hur vi själva kan förhålla oss lugna och samlade mitt i en kaotisk och stressad situation. Uttrycket ”att hålla huvudet kallt” är så mycket riktigare än vi någonsin kunnat tro. Metoderna och verktygen i Bowens systemteori är enkla. Att ta för vana att använda dem betydligt svårare. Även om verktygen är förvånansvärt enkla så sitter vanor och beteenden djupt rotade. De små stegen mot förändring blir lättare att ta när resultatet avspeglas i omgivningens ökade lugn. Du kommer att upptäcka att det räcker att du själv förändrar dig för att det ska ha en tydlig påverkan på hela det system som du är del av.
Du har makten att bryta stressens kedjereaktion på din arbetsplats!

Pris för en bok inkl frakt: 294:-
Bok 240:- inkl moms + Frakt 54:- med PostNord

Vid beställning av flera böcker meddelar jag fraktkostnad via mail.

Betala via Swish: 070 – 640 59 60
Ange ditt namn som meddelande.

ISBN nummer 978-91-519-3009-1

Boken innehåller även en ljudbok. Uppläst av mig.


Kryssa i en eller flera av följande:

Jag vill ha information om seminariet: "Den stressade organisationen - varför smarta företag gör korkade saker"
Jag vill ha information om seminariet: "Jobbiga människor - om ledarskap & medarbetarskap"
Jag vill beställa boken: "Den stressade organisationen - varför smarta företag gör korkade saker"

Boken/böckerna skickas till:


Namn (obligatorisk)

E-postadress (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Företag/organisation

Meddelande

Skriv in de tecken du ser i rutan
captcha

Vi använder cookies